<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2024 194

Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються

В Україні триває масштабна кампанія з рекрутингу. Як і на будь-якому ринку праці, в українській армії є більш популярні посади. Перше місце серед них посідає піхота.

_viyskoviy_vesna_2023_facebook_com_easternforce__28__47855b86e039440d228bd38f27b175cc_650x410_27.06.24

Про це в коментарі РБК-Україна розповів засновник рекрутингової агенції Lobby X Владислав Грезєв. Про це повідомляють Контракти.UA.

Які напрямки найпопулярніші в армії

За словами Грезєва, найбільше людей потрібно піхоті, тобто запит на піхоту на першому місці. На другому місці розташовані професії, які стосуються медичної спеціальності.

На третьому місці за кількістю вакансій штабні посади, на четвертому - все, що стосується транспортування.

П'яту сходинку ділять вакансії в IT та сфера безпілотних систем.

"Але варто зауважити, що якщо говорити про IT, то за однією вакансією, як правило одна посада. Все, що стосується бойових спеціальностей, медичних, за кожною вакансією може бути багато посад. Тобто якщо є вакансія оператор дрона, то велика ймовірність, що шукають не одну людину, а 10-15", - пояснює Владислав.

Він зазначає, що кількість посад, яка стоїть за однією вакансією, є секретною інформацією. Її не можна ні розкривати, ні публікувати, тому що таким чином буде розкрита укомплектованість підрозділів.

Скільки людей відгукуються на вакансію

"У нас знову ж таки конкурують штабні посади (у середньому 53 відгуки) та IT (у середньому 78 відгуків). Вони мають приблизно однакову кількість відгуків за весь час нашої роботи", - ділиться Владислав Грезєв.

Другу позицію за кількістю відгуків обіймають посади, пов'язані з БПЛА (у середньому 34 відгуки), після них популярність має пресслужба (у середньому 90 відгуків).

Далі статистика така по відгуках така:

  • категорія "інше" (наприклад, кухарі)
  • транспортні вакансії
  • медичні вакансії
  • розвідка на землі
  • піхота

Важливо зазначити, що кількість відгуків корелює з кількістю вакансій.

"Найменше відгуків ми маємо за спеціальністю авіація, але зокрема, тому що там всього 16 вакансій. За весь час нашої діяльності там 400 людей відгукнулись", - наводить приклад Грезєв.

Загалом складно відстежити динаміку зацікавленості в рекрутингу, оскільки середня кількість відгуків на одну вакансію не показує реальну ситуацію.

"Може бути таке, що за однією вакансією є одна посада. Може бути більше, залежить. Тобто 100% на кожну вакансію купа посад, бо потрібні фахівці, які можуть управляти різними засобами, броньованими, вести вогонь тощо", - пояснює засновник рекрутингової агенції.

Раніше ми розповідали, які сфери роботи в Україні не відчувають дефіциту кадрів.

Читайте також, які вакансії пропонують зараз у ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»