<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2024 215

"Командир часів Чечні і Афгану": морпіхи відверто розповіли про бойового генерала Содоля

Один із морпіхів називає Содоля типовим командиром "часів Чечні і Афгану".

5aac2210a9411919901b3b9325c94f2d_27.06.24

Бійці морської піхоти, які брали участь у боях на Кринках, розкритикували колишнього керівника морпіхів та екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це український військовий, який захотів залишитися анонімним, розповів в інтерв'ю для LIGA.net.

"Далеко не сучасний офіцер. Ходили чутки, що йому навіть карту малюють паперову. Хоча всі користуються захищеними електронними мапами. Перед херсонською операцією ми питали: де нaм брати транспорт на лівому березі? Відповідь була: у місцевих візьмете", - ділиться морпіх.

Він стверджує, що наступати морпіхів на лівий берег Херсонщини відправляли туди, де це фізично було неможливо.

"Содоль не цінував особовий склад – ні офіцерський, ні солдатський. Але форсували і штурмували, бо наказ. Поки замість тюрми п*дори будуть отримувати підвищення, ми будемо втрачати людей в безглуздих операціях", - емоційно сказав морпіх.

Іще один морпіх розповідає, що "те, що я побачив, було жахливо".

"Содолю комбриги намагалися довести, що на Кринках військові гинуть десятками, якщо не сотнями. І жертви просто в нікуди. А він відправив одного з тих комбригів у відпустку і по-тихому зняв з посади", - говорить він.

Нагадаємо, днями спалахнув скандал з уже колишнійм командувачем Об'єданих сил ЗСУ Юрієм Содолем. Начштабу "Азову" Кротевич звинуватив бойового генерала в загибелі тисяч солдатів. Все, що про це відомо - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Командир часів Чечні і Афгану": морпіхи відверто розповіли про бойового генерала Содоля 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»