<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2024 155

Посли НАТО обрали генсека: всі деталі

Посли НАТО затвердили кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів на посаду керівника Альянсу.

9f8053a09daf2f993010359d350704e6_27.06.24

Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте 26 червня офіційно призначили на посаду генерального секретаря НАТО. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили на офіційному сайті НАТО.

“В середу, 26 червня 2024 року, Північноатлантична рада вирішила призначити прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте наступним генеральним секретарем НАТО, який змінить Єнса Столтенберга. Рютте стане до виконання своїх обов'язків генерального секретаря від 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Столтенберга після десяти років перебування на чолі Альянсу”, — йдеться у повідомленні.

Як це вплине на Україну

Від початку повномасштабного вторгнення Нідерланди передали Україні зброї на чотири мільярди євро. За керівництва Рютте країна розміром з Одеську область увійшла до пʼятірки наших найбільших донаторів. Але різку зміну політики НАТО щодо України ми навряд чи побачимо.

“Війська НАТО не мають заходити до України, тому що це призведе до прямого протистояння з Росією і Третьої світової війни”, — сказав Марк Рютте.

Крісло генерального секретаря Альянсу Рютте пропонували щонайменше двічі — обидва рази ініціатива виходила з-за океану. Сполучені Штати одними з перших схвалили кандидатуру нідерландського премʼєра й зараз.

Повноваження Єнса Столтенберга спливають у жовтні — за лічені тижні до виборів у США і можливого повернення Трампа. В Альянсі, вочевидь, розраховують на дипломатичні таланти Рютте — Трамп неодноразово заявляв, що Сполучені Штати забагато витрачають на оборону, і навіть погрожував вийти з НАТО. Детальніше — за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Посли НАТО обрали генсека: всі деталі 5.00 5 2
Політика / Світ
27.06.2024 155
Еще материалы раздела «Світ»