<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2024 211

Рютте став новим генсеком НАТО: в Росії відреагували

У Москві вважають, мовляв, нічого суттєво не зміниться від такого призначення.

83aaded1c432c05db728b9d296e1f085_27.06.24

Сьогодні офіційно крісло генерального секретаря НАТО посів прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. В Росії не відреагувати на цю політичну подію не змогли. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, прокоментувала призначення речниця російського МЗС Марія Захарова, повідомляють росЗМІ.

Представниця російського відомства скептично висловилася про нового очільника Альянсу. Мовляв, "країни НАТО і генсек нічого не вирішують в Альянсі". Традиційно у кремлівській манері вона заявила, що "всім керують США".

На призначення Рютте відреагували і в Держдумі. За словами голови думського комітету з оборони Андрія Картаполова, "політика НАТО щодо Росії не зміниться". Він також накинувся на Вашингтон, бо, за його словами, "організація обслуговує інтереси США", а керівництво НАТО "своєї ролі не має".

Нагадаємо, 26 червня посли НАТО обрали генсеком Марка Рютте. Він стане до виконання своїх обов'язків генерального секретаря Альянсу від 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Єнса Столтенберга.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рютте став новим генсеком НАТО: в Росії відреагували 5.00 5 2
Політика / Світ
27.06.2024 211
Еще материалы раздела «Світ»