<
НОВИНИ ДНЯ: Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червня  Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
27.06.2024 173

Далекобійників можуть забронювати від мобілізації? Зеленський відповів на петицію

Президента України Володимира Зеленського закликали надати бронювання від мобілізації для водіїв, які здійснюють міжнародні пасажирські й вантажні перевезення. Глава держави відповів на петицію.

1_3237477af23ec1a583964a7412c0ba5e_650x410_27.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на відповідну петицію на сайті Офісу президента. Про це повідомляють Контракти.UA.

Петиція була опублікована 3 травня 2024 року, її підтримали понад 25 тисяч громадян.

Автор закликає надати "бронь" водіям, які здійснюють міжнародні пасажирські і вантажні перевезення та мають державну ліцензію на здійснення таких перевезень. На думку автора, якщо не включити відповідну поправку до закону про мобілізацію, це може призвести до "транспортного колапсу".

Зеленський у відповіді зазначив, що організаційне керівництво підготовкою до мобілізації та власне мобілізація здійснюється Кабінетом міністрів. Тому він звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в електронній петиції питання та про результати їх розгляду поінформувати автора.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він уточнює норми проведення мобілізації, умови відстрочки та бронювання, а також виплати військовим, умови демобілізації тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Далекобійників можуть забронювати від мобілізації? Зеленський відповів на петицію 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
27.06.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»