<
НОВИНИ ДНЯ: Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Рецепт кабачкових млинців на молоці  Археологи знайшли унікальні стародавні гробниці у Південній Кореї  У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна  “Бронь” на папері не відображається в “Резерв+”: що робити  Як зробити рол з лаваша: рецепт від фудблогерки  Всесвіт влаштований не зовсім так, як вважав Ейнштейн: сенсаційне дослідження вченихвсі новини дня
28.06.2024 141

У Сербії захистили право продавати боєприпаси Заходу, які могли бути передані Україні

Прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч захищає право Белграда продавати боєприпаси західним покупцям, які, ймовірно, постачають їх в Україну.

_vuchevich_ministr_oboroni_serbiyi_facebook__com_sns__milos_v_a490368b6c9565fb32dd1bbe6d916d09_650x410_28.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Barrons. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вучевич підкреслив, що Сербія не є воюючою стороною у війні в Україні.

"Це не сербський внесок в одну з воюючих сторін. Я не хочу перешкоджати компаніям продавати наші боєприпаси Іспанії, Чехії, Сполученим Штатам... тому що це не заборонено і не аморально для нас виробляти зброю і боєприпаси, які, на жаль, також використовуються там, де триває війна", - підкреслив він.

Боєприпаси для України із Сербії

Минулого року після появи витоків секретних документів Пентагону про можливе постачання сербських боєприпасів в Україну президент Сербії Олександр Вучич заперечував таку інформацію. Крім того, він говорив про те, що у сербських експортних контрактах прописано заборону на реекспорт в Україну.

За оцінками Financial Times, українська армія могла отримати через посередників сербські боєприпаси на суму близько 800 мільйонів євро. Відповідно до видання, президент Сербії Александер Вучич погоджується з такою оцінкою, хоча він стверджує, що Сербія не залучена до конфлікту між РФ та Україною.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Сербії захистили право продавати боєприпаси Заходу, які могли бути передані Україні 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
28.06.2024 141
Еще колонки: Колонки / Блоги