<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
28.06.2024 203

У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів

Росія намагалася монополізувати Чорне море.

cd57a4a2c2d2a1882000b152ff5b3907_28.06.24

Витіснення Силами оборони України російського флоту з західної частини Чорного моря є неймовірним досягненням України та одним з надзвичайно важливих її успіхів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявила заступниця помічника Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Соната Коултер під час пресконференції у вівторок у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні, - пише "Укрінформ".

"Загалом я вважаю, що висвітлення у ЗМІ має тенденцію бути надто негативним і недостатньо зосередженим на неймовірних досягненнях, яких Україна досягла за час війни. Наведу лише один приклад: Росія намагалася монополізувати Чорне море і відрізати торговельні шляхи, а Україна досягла неймовірного успіху, відтіснивши російські війська і зробивши Чорне море знову стійким і надійним каналом для експорту товарів", - заявила Коултер.

За її словами, обсяги експорту зерна, але й також інших товарів, які виходять з чорноморських портів України, "є просто неймовірною ілюстрацією одного з дійсно надзвичайно важливих успіхів, яких досягла Україна".

Представниця Держдепартаменту заявила, що в довгостроковій перспективі Сполучені Штати намагатимуться сприяти набуттю Україною можливостей та оперативної сумісності, яких вона потребує "для досягнення інтегрованого, взаємопов'язаного майбутнього, до якого прагне український народ".

"Ми, Сполучені Штати, і наші партнери й союзники дуже наполегливо працюємо над тим, щоб надати Україні підтримку, якої вона потребує", - запевнила вона.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Сили оборони України звільнили від ворога понад 25 тис. кв. км у Чорному морі. Ця територія вже фактично вільна від присутності російських кораблів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Держдепі США прокоментували розблокування Україною чорноморських портів 5.00 5 2
Політика / Україна
28.06.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»