<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
28.06.2024 268

Одну з партій у Раді позбавили державного фінансування: у чому причина

У партійних звітах за третій та четвертий квартали 2020 року виявлено недостовірні відомості на суму понад 4,725 млн грн.

fe0cab02a152fac2ed2c62faa74ed0e6_28.06.24

Через виявлення низки порушень у звітах про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру Національна агенція з питань запобігання корупції (НАЗК) видала наказ про припинення державного фінансування політичної партії "Голос". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили в середу, 26 червня, у пресслужбі НАЗК.

У звітах за третій та четвертий квартали 2020 року виявлено недостовірні відомості на суму понад 4,725 млн грн. У НАЗК нагадали, що недостовірні відомості про витрати політичної  партії на суму понад 20 розмірів мінімальної заробітної плати є підставою для ухвалення рішення про припинення державного фінансування партії.

“За результатами аналізу звіту за третій квартал  НАЗК встановило, що політична партія "Голос" оформила договори про надання послуг з ТОВ  "Мейнтіс" на 1 млн грн. Серед таких послуг — усні консультації та роз’яснення з питань практичних аспектів застосування Виборчого кодексу України для представників партії; усні юридичні консультації з питань виборчого процесу для членів дільничних виборчих комісій на місцевих виборах; перевірка правильності заповнень документів для спостерігачів на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року тощо. Але зазначене товариство не надавало партії цих послуг”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в НАЗК, у звіті за четвертий квартал 2020 року виявлено, що політична партія "Голос" знову  оформила договори з ТОВ  "Мейнтіс" на суму 1 млн грн, а Київська міська територіальна організація цієї партії оформила договір для надання послуг  на суму понад 2 млн 452 тис. 500 грн.  При цьому також виявлено, що зазначене товариство не надавало партії послуг. Тож у звіті вказано недостовірні відомості на загальну суму понад 3 млн 452 тис. 500 грн.

НАЗК направило відповідні матеріали до Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення заборонити діяльність політичної партії "Наш край" на території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Одну з партій у Раді позбавили державного фінансування: у чому причина 5.00 5 2
Політика / Україна
28.06.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»