<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
28.06.2024 194

Відновлення потужностей енергосистеми: в Міненерго розповіли, чи встигнуть виконати обіцянку Зеленського

За словами заступника міністра енергетики, частина об'єктів генерації вже перебуває в стадії приєднання до енергосистеми. Ще частина – в стадії встановлення.

f3e9388e6928ef17c07b042985ff4455_28.06.24

Плани щодо встановлення до 1 ГВт [1000 МВт – ред.] газової маневреної генерації до кінця поточного року є реалістичним, що підтверджується конкретними проєктами. На сьогодні вже встановлено декілька десятків МВт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів заступник міністра енергетики України Микола Колісник у коментарі "Суспільному".

Колісник запевнив, що українські енергетики встигнуть виконати обіцянку президента встановити до 1-го ГВт потужності, і відповідні заходи вже здійснюються.

“На сьогодні є встановлені вже відповідні об'єкти в окремих областях. Наш прогноз до 1 ГВт встановлення потужності — він реалістичний, підтверджений чіткими конкретними проєктами”, – зазначив посадовець.

Він пояснив, що частина цих об'єктів генерації вже перебуває в стадії приєднання до енергосистеми. Ще частина – в стадії встановлення.

За словами заступника міністра, це комплексна робота, яка передбачає встановлення об'єктів генерації фактично в усіх областях України.

“Ми можемо сказати, що декілька десятків МВт на сьогодні вже є, вони встановлені. Декілька сотень МВт в стадії підключення, із встановленням з чіткими датами. Тому в сукупній кількості ми бачимо, що до 1 ГВт точно матиме встановлену розподільчу генерацію”, — наголосив Колісник.

Нагадаємо, 11 червня Володимир Зеленський поділився планом, як Україна вирішуватиме проблему дефіциту електроенергії. Президент пообіцяв збудувати 1 ГВт високоефективної, децентралізованої, газової маневреної генерації до кінця 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відновлення потужностей енергосистеми: в Міненерго розповіли, чи встигнуть виконати обіцянку Зеленського 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.06.2024 194
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»