<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Європа
28.06.2024 232

Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP

Президент Франції Еммануель Макрон порадив громадянам не обирати до парламенту країни ультраправі або ультраліві політичні сили.

_emmanuel_gettyimages_eab8fe16c5a62ad07c58862c3a76a738_650x410_28.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Associated Press (AP). Про це повідомляють Контракти.UA.

Очільник держави зазначив, що політика таких сил розколює суспільство та збільшує ризик політичних "конфліктів і громадянської війни".

За його словами, як ультраправе "Національне об'єднання", так і ліворадикальна "Нескорена Франція", погано реагують на реальні проблеми, адже вони певним чином реагують на них посиленням конфлікту і громадянської війни.

"Коли вам усе набридло, коли повсякденне життя важке, ви можете піддатися спокусі крайнощів, що мають швидкі рішення. Однак рішення ніколи не буде полягати у запереченні інших ", - сказав Макрон.

На думку президента, політика "Національного об'єднання", яку днями детально виклав президент партії Джордано Барделло, "призведе до громадянської війни" та є "програмою зубожіння, адже це кілька тисяч євро прихованих податків щодня і неможливість виплачувати пенсії, а також добре платити працівникам".

Водночас, ліворадикальна партія "Нескорена Франція", зазначив Макрон, заохочує напруженість між громадами у передвиборчих цілях. За його словами, це також означає "громадянську війну", оскільки "звужує людей до їхньої релігійної чи етнічної групи".

Дострокові парламентські вибори у Франції

З 6 по 9 червня у країнах Європейського Союзу пройшли вибори до Європейського парламенту.

За результатами голосування у Франції, ультраправа партія Марін ле Пен "Національне об'єднання" здобула 31,5% голосів, а партія Макрона "Відродження" - лише 15,2% голосів.

З огляду на такі результати, Макрон оголосив про розпуск "Національних зборів" - нижньої палати французького парламенту та оголосив дострокові парламентські вибори. Вони відбудуться у два тури - 30 червня і 7 липня.

Опитування демонструють, що результат виборів залишається невизначеним на тлі складної системи голосування і потенційних альянсів. Макрон виступає як проти "Національного об'єднання", так і проти "Нового народного фронту" - коаліції крайніх і лівоцентристських партій, до якої входить "Нескорена Франція".

Додамо, що ультраправа партія "Національне об'єднання" Марін ле Пен непомітно видалила зі свого сайту пропозиції щодо поглиблення дипломатичних відносин із Росією.

Про те, як праві рухи набувають популярності в Європі та в чому полягає їхня небезпека, - читайте у колонці ліворадикального філософа Славоя Жижека.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP 5.00 5 2
Політика / Європа
28.06.2024 232
Еще материалы раздела «Європа»