<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
28.06.2024 199

Ле Пен пригрозила, що Макрон "не зможе відправити війська в Україну", і назвала умову

Проросійська лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен припустила значні розбіжності щодо ступеня підтримки України у випадку перемоги на парламентських виборах за умови співіснування президента Еммануеля Макрона та уряду, який очолить лідер її списку Жордан Барделла.

gettyimages_2155635068_25449d62b5adf60aed8ab2125df2d117_650x410_28.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на її інтерв'ю Le Télégramme. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Глава Збройних сил для президента - це буде почесний титул, тому що саме прем'єр-міністр триматиме в руках гаманець", - заявила Ле Пен.

Вона наголосила, що Барделла не має наміру сваритися з Макроном, але молодий політик накреслив червоні лінії.

"Щодо України, то президент не зможе відправити туди війська", - додала лідерка "Національного об’єднання".

Як зауважують у виданні, раніше Барделла також був проти постачання Україні ракет дальнього радіусу дії.

За прогнозами Ле Пен, вона матиме абсолютну більшість в парламенті, тому не сумнівається щодо кандидатури прем’єр-міністра.

"У Конституції все досить чітко прописано. Щодо прем'єра, то президент розуміє, що у нього небагато вибору, оскільки Джордан Барделла отримає свою легітимність безпосередньо від французів. Більше того, оскільки Макрон не балотується на повторний термін, тож він буде не в дуже зручному становищі", – передбачає вона.

Позачергові вибори у Франції

Нагадаємо, французький президент оголосив позачергові вибори до Національних зборів (нижньої палати парламенту) після поразки його партії на виборах до Європарламенту на початку червня.

Примітно, що перемогу на виборах в Європарламент у Франції здобула політсила Ле Пен.

Варто зауважити, що ультраправа партія "Національне об'єднання", формальною лідеркою якої є проросійська політична діячка Марін Ле Пен, може здобути монобільшість на позачергових виборах до парламенту Франції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ле Пен пригрозила, що Макрон "не зможе відправити війська в Україну", і назвала умову 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
28.06.2024 199
Еще материалы раздела «Ранкова кава»