<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
28.06.2024 112

Україна та ЄС підписали угоду про гарантії безпеки

Україна і Європейський союз підписали угоду про гарантії безпеки.

x_com_charlesmichel_6dbd1636da61ba9708abb6608ecbd8bf_650x410_28.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

У четвер, 27 червня, президент Володимир Зеленський підписав угоду про гарантії безпеки з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Угода гарантує Києву продовження постачання зброї, надання навчальної та іншої допомоги у сфері безпеки на роки вперед.

Окрім цього безпекові угоди було підписано з Естонією та Литвою.

Гарантії безпеки для України

На сьогодні Україна уклала угоди про гарантії безпеки з 16 європейськими державами і Сполученими Штатами. До числа країн-партнерів увійшли Великобританія, Норвегія, Німеччина, Франція, Данія, Канада, Італія, Нідерланди, Фінляндія, Латвія, Іспанія, Бельгія, Португалія, Швеція та Ісландія.

Угоди про безпеку з цими країнами передбачають широкий спектр заходів підтримки України. Зокрема, військову, економічну допомогу, а також політичну підтримку.

Крім загальних положень, кожна з країн-партнерів також надала Україні індивідуальні зобов'язання, що відповідають її можливостям і потенціалу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та ЄС підписали угоду про гарантії безпеки 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
28.06.2024 112
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»