<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
28.06.2024 164

"Мирний план" Трампа: у Білому домі відреагували

Вашингтон наголошує на тому, що чинний президент США підтримує Україну.

55b2367a0c3d8994f67bcf70f0e7d5c5_28.06.24

Саме Україна може вирішити, коли і за яких обставин вести переговори з агресоркою РФ щодо припинення бойових дій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, коментуючи "мирний план" Дональда Трампа.

"Ви знаєте, я не збираюся вдаватися в публічну дискусію щодо того, що радники колишнього президента Трампа можуть або не можуть говорити з ним про це", - сказав він.

За словами Кірбі, відданість чинного американського президента Джо Байдена підтримці України "була явно стійкою, різкою та послідовною". Згадав політик і глобальну коаліцію, в якій "понад 50 країн підтримують Україну, коли вони захищаються".

"Він (Байден - Ред.) щойно підписав на G7 в Італії тиждень чи близько того історичну двосторонню угоду з України з безпеки. Він розуміє, що чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, коли настане час. Знаєте, хто вирішить, коли настане цей час? Президент Зеленський. І більше ніхто", - заявив Кірбі.

Він наголосив, шо позиція Вашингтона - це "нічого про Україну без України". Саме тому, пояснив представник Білого дому, США не будуть змушувати Київ "здавати якусь свою територію". Адже, зауважив він, "якщо Путіну дозволять завоювати Україну і підкорити її народ, будь-кого з її людей, наслідки будуть важкими".

"Ми наполегливо стоїмо, щоб переконатися, що президент Зеленський має все необхідне, щоб - якщо і коли він буде готовий взятися за стіл переговорів, він міг зробити це з позиції сили, аби він знав, що має нашу підтримку та підтримку ці близько 50 з гаком країн", - висловився Джон Кірбі.

"Мирний план" Трампа

Радники кандидата в президенти США Дональда Трампа представили "план припинення війни" Росії в Україні. У ньому йдеться про те, що Київ отримає більше американської зброї, лише якщо погодиться на мирні переговори.

Зокрема, генерал-лейтенант у відставці, один із радників Трампа з національної безпеки Кіт Келлог каже, що натомість  будь-яка відмова Москви від перемовин призведе до посилення підтримки України з боку США.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Мирний план" Трампа: у Білому домі відреагували 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
28.06.2024 164
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»