<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
28.06.2024 141

"Наближаємося до літнього піку": ДТЕК попередив про збільшення тривалості вимкнення світла

Навантаження на українську енергосистему зростає.

40ee1f418fbf0a98fff27833d2f3e5a3_28.06.24

В Україні збільшаться періоди вимкнення світла через те, що очікується пікове споживання електроенергії у липні-серпні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в коментарі "РБК-Україна" сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

З його слів, через обстріли РФ енергетичної інфраструктури, ремонт енергоблоків АЕС та спекотну погоду навантаження на українську енергосистему зростає. Зокрема, через це у останній декаді червня суттєво збільшилися періоди вимкнення світла. У ДТЕК попереджають, що це ще не межа.

"Ми наближаємося до літнього піку. Пік у нас — липень і серпень. Причина — велике споживання через кондиціонери. Генерація не збільшується, а зменшується через обстріли, і проміжки між подачею світла в будинках, на жаль, збільшуватимуться", — зазначив він.

Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук розповіла, чому відключення світла в Україні стали тривалішими. Зокрема, вплинули на обмеження масовані обстріли об'єктів енергетики кілька днів тому.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Наближаємося до літнього піку": ДТЕК попередив про збільшення тривалості вимкнення світла 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
28.06.2024 141
Еще колонки: Колонки / Блоги