<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Кримувсі новини дня
Політика
Світ
29.06.2024 268

Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна

Рішення відправити війська в Україну для допомоги російським окупантам може закінчитись дуже сумно для Північної Кореї.

gettyimages_1015946838_50605bffc241e37e2361412deb1250f1_650x410_29.06.24

Про це у коментарі РБК-Україна заявив військовий експерт Павло Нарожний. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, якщо росіяни залучать до бойових дій в Україні північних корейців, то приховати це буде неможливо. Ймовірно, хтось із громадян КНДР потрапить у полон чи на відео в мережі.

Нарожний також прокоментував інформацію у ЗМІ про можливе відправлення на тимчасово окуповані території України будівельні та інженерні сили КНДР.

За його словами, якщо українські сили в теорії вдарять по залізничних шляхах і зачеплять громадян Північної Кореї, то режим диктатора Кім Чен Ина може нафантазувати, що це "оголошення війни" і відправити бойові підрозділи.

Такий крок, наголосив Нарожний, закінчиться сумно для Північної Кореї. Одна з причин - невелика армія у КНДР.

"Тобто у них своїх проблем достатньо. Взяти і відправити якусь значну кількість солдатів, там десятки чи сотні тисяч, глибоко теоретично вони можуть, тому що у них є ці солдати. Тому що Північна Корея, як і будь-яка диктатура, готується до війні, але питання у тому, чи готові вони піти на цей крок. Відправити якісь боєздатні підрозділи і тоді Південна Корея знатиме, що умовно КНДР має там "мінус" 20 або 50 тисяч солдатів", - додав експерт.

На його думку, таке рішення Північної Кореї малоймовірне.

Чутки у ЗМІ

Нагадаємо, раніше журналісти писали про те, що Північна Корея може як допомогу Росії відправити в окуповані райони Донецької області інженерів та будівельників для "відновлювальних робіт".

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна 5.00 5 2
Політика / Світ
29.06.2024 268
Еще материалы раздела «Світ»