<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
28.06.2024 146

Сирський закликав вступати до лав ЗСУ: мусимо не забувати про обов’язки

Конституція України передбачає не лише права та свободи, але й обов'язки. Один з таких обов'язків є захист батьківщини.

_gettyimages_1550396164_ff0f1ea100911400a4a70609888757e7_650x410_28.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Головком звернувся до громадян у День Конституції України.

"Насамперед, вітаю українських захисників і захисниць, які боронять незалежність, державний суверенітет, недоторканність наших кордонів. Дякую вам, дорогі воїни! Саме завдяки вам ми сьогодні можемо відзначати це велике національне свято, маючи власну державу", - зазначив він.

Сирський також нагадав, що Конституція передбачає не лише права і свободи, але й покладає на кожного громадянина обов’язки. Зокрема, стаття 65 Конституції України встановлює, що захист вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Він закликав українців приєднуватися до українського війська для боротьби з російським загарбником.

"Шануючи права - мусимо не забувати про обв’язки. Ніхто крім нас не захистить Україну! Тому закликаю усіх громадян ставати до лав Сил оборони", - наголосив Сирський.

День Конституції

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції. Головний державний документ був ухвалений через 5 років після проголошення незалежності у 1996 році.

Проєкт Конституції понад 15 разів змінювався і доповнювався через суперечки та розбіжності. Перед другим читанням було понад 6 тисяч правок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський закликав вступати до лав ЗСУ: мусимо не забувати про обов’язки 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
28.06.2024 146
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»