<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Світ
28.06.2024 326

Дебати Байдена і Трампа: головні заяви про Україну, Путіна та Третю світову

Дебати тривали 90 хвилин. У студії не було живої аудиторії.

507cb91e28c6ad6cb6113370a95c6c2b_28.06.24

В четвер, 27 червня, кандидати на посаду президента США – чинний глава Білого дому Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп – здійснили перший раунд теледебатів. Для обох кандидатів цей день був вирішальним. Другий раунд дебатів кандидати, ймовірно, проведуть ближче до дня виборів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua зібрав основні заяви політиків.

Війна в Україні

Трамп звинуватив президента Байдена у війні в Україні, заявивши: "Якби у нас був справжній президент, президент, який знав, що його поважає (лідер Росії Володимир – ред. Путін), то він ніколи б... не вторгся до України".

На дебатах Трамп укотре заявив, що зможе закінчити війну Росії з Україною ще до вступу на посаду президента.

За його словами, Байден "заохочував Росію до вторгнення" через вивід військ США з Афганістану 2021 року – Трамп назвав це "найганебнішим моментом в історії США". Він каже, що вимоги Путіна про територіальні поступки України неприйнятні, однак ця війна "не почалася б, якби в США був лідер".

Головний аргумент Трампа в цьому питанні – США витрачають на війну в Україні багато грошей. Він каже: "Байден дав Україні $200 мільярдів або навіть більше. Це великі гроші. Кожного разу, коли Зеленський приїжджає до країни, він забирає з собою $60 мільярдів. Він найбільший продавець у світі – і я не критикую його. Лише кажу, що гроші, які ми витрачаємо на війну, ми витрачати не повинні".

"Байден завів нас у погану позицію з Україною і Росією. Україна не виграє війну. У них закінчуються люди. Це сумно, вони стільки людей втратили... Через дурні рішення Байдена", – каже Трамп.

Відповідь Байдена

Байден у відповідь зазначив, що Путін не зупиниться на Україні, і назвав його воєнним злочинцем.

"Як ви думаєте, що станеться з країнами НАТО?" – запитав Байден. Він наголосив, що Путін у своїй агресії не зупиниться на агресії проти України, тож під загрозою можуть опинитися і країни НАТО.

Перемога Дональда Трампа призведе до Третьої світової війни, заявив Джо Байден.

"Він приведе нас до Третьої світової війни. А ми ближче до Третьої світової війни, ніж будь-хто може собі уявити. Якщо ви хочете Третю світову війну, то дозвольте йому перемогти", – сказав політик.

Байден наголосив, що є ще одна річ, яка також може призвести до масштабної війни.

"Просто дозвольте Володимиру Путіну взяти Київ. Путін – військовий злочинець, який не зупиниться на агресії проти України, а наступними можуть бути Польща, Білорусь, країни НАТО. Ми можемо тільки здогадуватися, що буде далі, якщо все спустити йому з рук. А тоді й у нас війна", – продовжив Байден, пославшись на статтю 5 статуту НАТО, яка зобов'язує держави-члени захищати одна одну в разі нападу.

Що це обговорювали кандидати в президенти

Зазначимо, що політики також обговорювали внутрішньоамериканські проблеми. Йдеться про рівень економіки, інфляцію та безробіття, кризу часів пандемії коронавірусу, кримінальні справи проти Трампа. Також неодноразово згадувалася проблема абортів і нелегальної імміграції та штурму Капітолія в січні 2021 року.

Так, Байден заявив, що коли Трамп був президентом, то розлучав сім'ї та забирав дітей у батьків. Водночас Трамп сказав, що через дії адміністрації Байдена до Штатів потрапило багато злочинців, психічно хворих людей, а також терористів, які наразі вбивають американців.

Скільки говорили політики

Загалом, як зазначило американське медіа, Дональд Трамп говорив більше за Байдена. Так, під час дебатів Трамп говорив приблизно 40 хвилин і 12 секунд, а Байден – приблизно 35 хвилин і 41 секунду. Хоча обидва кандидати мали рівні шанси відповісти на запитання, вони могли не використати максимально відведений час.

The Washington Post пише, що виступ Трампа був сповнений його звичайних перебільшень і брехні, особливо щодо злочинності та міграції. Але головне, що запамʼятають багато виборців, – це "разючий контраст між енергією і життєвою силою Трампа та боротьбою Байдена за те, щоб викласти свої ідеї лаконічно і зрозуміло".

Нагадаємо, що 60-ті президентські вибори у США відбудуться у вівторок, 5 листопада 2024 року. Також відбудуться вибори обох палат Конгресу – Палати представників і третини Сенату.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дебати Байдена і Трампа: головні заяви про Україну, Путіна та Третю світову 5.00 5 2
Політика / Світ
28.06.2024 326
Еще материалы раздела «Світ»