<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
29.06.2024 491

В Україні стало на один банк менше: НБУ відкликав ліцензію

Національний банк України відкликав банківську ліцензію в АТ "Альпарі Банк") та виключив відомості про банк із державного реєстру банків. Таким чином, кількість банків в Україні скоротилася до 62.

12_9536f0e8311b998c9e80b08df73620e7_650x410_29.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як нагадали в НБУ, 12 грудня 2023 року єдиний акціонер АТ "Альпарі Банк" ухвалив рішення про припинення здійснення цим банком банківської діяльності без припинення юридичної особи, а 14 травня банк завершив здійснення банківської діяльності.

"Альпарі Банк" - дев’ятий банк, який припинив здійснення банківської діяльності за власною ініціативою без припинення юридичної особи.

Раніше НБУ у межах цієї процедури вже відкликав банківські ліцензії у таких банків: "Вернум Банк", "БМ Банк", "ДіВі Банк", "Фінансовий партнер", "Апекс-Банк", "Промислово-фінансовий банк", "Кредит Оптима Банк" та "Розрахунковий центр".

Процедура здійснюється відповідно до закону "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків".

За даними НБУ, єдиним акціонером банку є Бахтарі Фо Так Хедаятоллах, громадянин України, який проживає в Об'єднаних Арабських Емiрата, в м. Дубай.

"Альпарі" - найменший банк в Україні, станом на 1 травня його активи складали 178 млн гривень. Банк не мав коштів клієнтів, ані фізичних, ані юридичних осіб.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що цей банк має намір купити "Укрпошта".

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні стало на один банк менше: НБУ відкликав ліцензію 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
29.06.2024 491
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»