<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліції  Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дати  Повістки поштою, відключення світла, вступна кампанія: що зміниться в липні  Відверто про війну, переговори з Путіним та перемогу: що говорив Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer  Зеленський анонсував переговори з партнерами щодо дозволу на удари по аеродромах РФ  Спека до +37. Синоптик дала прогроз погоди в Україні на 2 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.06.2024 256

Міноборони підтвердило ураження російського Центру космічного зв’язку в Криму

В період з 22 по 28 червня Сили оборони завдали удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в окупованому Криму.

_dalnogo_kosmichnogo_zvyazku_krim_foto_ros_zmi_4cefe8bd68f1f156092ff045d2e84103_650x410_30.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України в Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначили у відомстві, Сили оборони продовжують зменшувати бойовий потенціал та спроможності ворога. Особливим видався в українських бійців цей тиждень.

Бійцям вдалося завдати удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в тимчасово окупованому Криму, який є важливою військовою складовою у системі супутникового зв'язку та навігації для росіян.

Це перше офіційне підтвердження удару по даній позиції.

Окрім цього в інших точках фронту в Україні було уражено зенітно-ракетний комплекс "Оса", що призначений для прикриття сил і засобів військ росіян у всіх видах бойових дій. Також знищено штурмовий літак Су-25, два гради "Гради" БМ-21.

Що передувало

У неділю, 23 червня, у тимчасово окупованому Криму лунали сильні вибухи. Тоді росіяни заявляли про ракетний удар по півострову. Однак офіційно українська сторона цього не підтверджувала.

Пізніше видання Defence Express писало, що українські захисники атакували центр далекого космічного зв'язку під Євпаторією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони підтвердило ураження російського Центру космічного зв’язку в Криму 5.00 5 2
Політика / Україна
30.06.2024 256
Еще материалы раздела «Україна»