<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати вишневий клафуті  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Не тільки ТЦК. Хто де і як може перевіряти військово-обліковий документ  Чому Путін кинувся шукати підтримки у Кім Чен Ина: Зеленський назвав дві причини  Чому Україну "накрила" спека й коли температура спаде: пояснення експерта  Мобілізація по-новому: Зеленський зробив заяву  Росія стрімко втрачає свою авіацію: ISW оцінив наслідки за останній часвсі новини дня
30.06.2024 146

У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін запропонував скасувати мораторій на смертну кару. Він заявив, що для цього достатньо лише указу російського диктатора Володимира Путіна.

_gettyimages_1243200796_f51e1fd5348c864d7b70790ed25295c7_650x410_30.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інтерфакс. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Бастрикіна, у його країні в окремих випадках все ж варто застосовувати смертну кару. Зокрема він згадав радянські часи, коли смертну кару моли призначити за вбивство декількох людей.

"Потрібно розглянути можливість скасування мораторію на страту. У деяких випадках її потрібно застосовувати, і в цих випадках я прихильник смертної кари… Теракт у Крокус Сіті Холлі, 144 загиблих. Якщо за радянських часів за вбивство двох і трьох осіб могла бути призначена смертна кара, то ці обвинувачені отримають максимум довічне позбавлення волі", - сказав він.

Він також розповів, що про повернення смертної кари говорив з юристами, і ті сказали, що для її повернення необхідно змінювати закони у Росії. Однак сам Бастрикін вважає, що для цього достатньо буде лише указу Путіна.

Нагадаємо, до цього Бастрикін заявляв, що Росія відправила на фронт в Україні близько 10 тисяч іммігрантів, які нещодавно отримали громадянство, після активізації зусиль із примусового військового обліку серед своїх нових громадян.

Оценка материала:

5.00 / 2
У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
30.06.2024 146
Еще колонки: Колонки / Блоги