<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сумавсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
01.07.2024 97

Лубінець озвучив, скільки українців Росія тримає у неволі

Україні вдалося повернути додому ще 10 людей.

32dbf641e15fb5455450098384fdd6e7_01.07.24

Держава-агресорка РФ утримує незаконно понад 14 тисяч українців. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець агентству "Інтерфакс-Україна".

"Повертаючи три категорії громадян України - це діти, військовополонені, цивільні - саме щодо цивільних це найскладніша робота", - зазначив він.

Як пояснив Лубінець, у випадку цивільних не йдеться про обмін, як у випадку військовополонених, а саме про повернення.

"Міняти ми їх не можемо, якихось додаткових впливів на Російську Федерацію в нас напряму немає. У нас немає навіть юридичної бази, на підставі якої нам можна проводити цей процес", - додав він.

Україна продовжує докладає зусилля для повернення майже 20 тис. дітей і "десятків тисяч" людей, які вважаються зниклими безвісти.

За словами Лубінця, це був перший випадок, коли участь у поверненні українців додому взяв Ватикан, який раніше надавав допомогу тільки в разі дітей.

"До цього часу вони (Ватикан) нам допомагали з поверненням українських дітей. Ми на прямій комунікації з ними. Я сподіваюся, що якраз це повернення стане новою точкою... Можливо, нарешті відкрився новий канал і комунікації, і повернення цивільних громадян України", - сказав уповноважений з прав людини.

Нагадаємо, Лубінець показав кадри повернення додому з полону цивільних українців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лубінець озвучив, скільки українців Росія тримає у неволі 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
01.07.2024 97
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»