<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJвсі новини дня
01.07.2024 194

США уклали мільярдний контракт з закупівлі ракет для Patriot

США закуплять ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot. Американська армія уклала контракт на 4,5 млрд доларів.

1_ecc5517dcf302600c224338a49a3e84a_650x410_01.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Армія США уклала багаторічний контракт з компанією Lockheed Martin, сума якого складає 4,5 млрд доларів.

За умовами договору, американські війська замовили 870 ракет PAC-3 MSE та відповідне обладнання.

Контракт уклали на тлі війни Росії проти України. Західні країни надали Україні системи ППО Patriot для захисту від російських атак.

Як зазначає видання, Lockheed Martin виробляє новітню версію зенітних ракет PAC-3 MSE, якими озброюють Patriot. Вони коштують близько 4 млн доларів за одиницю, згідно з бюджетними документами армії США.

Patriot для України

Нагадаємо, Україна закликала партнерів передати додаткові системи Patriot на тлі посилення російських атак. Спершу Німеччина вирішила передати Україні ще одну систему Patriot, а нещодавно таке ж рішення ухвалила рішення Румунія.

Також у ЗМІ з'явилася інформація, що Україна та США домовляються з Ізраїлем про передачу восьми систем Patriot. За даними РБК-Україна, минулого тижня міністр оборони Рустем Умєров обговорював передачу систем Patriot з ізраїльською стороною.

Джерело у Міноборони Ізраїлю заявило, що рішення поки не прийнято, але буде ухвалене найближчим часом.

Оценка материала:

5.00 / 2
США уклали мільярдний контракт з закупівлі ракет для Patriot 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
01.07.2024 194
Еще колонки: Колонки / Блоги