<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"всі новини дня
Політика
Україна
02.07.2024 666

Ветерани можуть безкоштовно отримати засоби реабілітації: що для цього потрібно

Особи з інвалідністю, військовослужбовці, ветерани військової служби й правоохоронних органів та деякі інші категорії населення можуть безоплатно отримати засоби реабілітації.

_protezuvannya_reabilitatsiya_vii__skovii___amputatsiya_ukr_vii__skovii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240017_404b9158117d8d4b857c45581628336d_650x410_02.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Український ветеранський фонд. Про це повідомляють Контракти.UA.

У межах програми передбачено отримання протезно-ортопедичних виробів, у тому числі взуття, засобів для самообслуговування та догляду, допоміжних засобів для пересування тощо.

Щоб отримати допоміжні засоби реабілітації, необхідно надати посвідчення особи, висновок комісії (медико-соціальної експертної комісії, лікарсько-консультативної або військово-лікарської залежно від категорії особи), індивідуальну програму реабілітації й інші підтверджуючі документи.

Де можна подати заявку

Також можна придбати засоби згідно з медичними показаннями самостійно із подальшою компенсацією вартості відповідно до граничних цін, затверджених Мінсоцполітики.

Заявку про забезпечення засобами реабілітації або виплату компенсації можна подати через органи соціального захисту населення, ЦНАП або електронний кабінет особи.

Додаткову інформацію можна отримати за номером: 0 800 332 029.

Реабілітація для військових

Через агресію Росії в Україні значна кількість громадян залучені до Сил оборони, беруть активну участь у бойових діях на передовій.

Тому Міністерство у справах ветеранів України розробило проект зі створення просторів для ветеранів, що буде розповсюджений по всій Україні у 2024-2025 роках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ветерани можуть безкоштовно отримати засоби реабілітації: що для цього потрібно 5.00 5 2
Політика / Україна
02.07.2024 666
Еще материалы раздела «Україна»