<
НОВИНИ ДНЯ: Спаржева квасоля з овочами: рецепт корисного гарніру  На 4 липня прогнозують спеку до 38°, дощі та грози  Модифіковані ФАБ-500 дістають до будь-якої точки Харкова, - Синєгубов  "Крим - це Україна". У Пентагоні не проти ударів ЗСУ американською зброєю по півострову  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Чи зможуть мобілізувати до кінця року ще 200 тисяч людей: нардеп відповів  Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТОвсі новини дня
Політика
Світ
02.07.2024 570

Чому Путін кинувся шукати підтримки у Кім Чен Ина: Зеленський назвав дві причини

На думку президента України, через співпрацю із КНДР Путін ризикує відносинами із Китаєм.

950c16182efbad5c15b4020616841212_02.07.24

Російський диктатор Володимир Путін посилив співпрацю із Північною Кореєю через політичну ізоляцію у світі та брак боєприпасів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку президент Володимир Зеленський висловив для американського видання The Philadelphia Inquirer.

"Саміт миру змусив Путіна шукати союзників. І ось вони союзники. Ось ми бачимо терористичну Північну Корею. Що його змусило? Безумовно, політична ізоляція, а друге - у нього не вистачає артилерії. Все дуже примітивно. У Північної Кореї мільйони артилерійських снарядів, а Путіну потрібна ця артилерія", - пояснив він.

На думку президента України, через співпрацю із КНДР Путін ризикує відносинами із Китаєм.

"Якщо взяти всі запаси Північної Кореї, я думаю, там мільйонів 5 на складах, то це менше, ніж Росія використовувала упродовж року. Це говорить про те, що все вони дати йому не можуть, бо їм самим треба запаси, але й розуміння для наших партнерів, що давайте не будемо говорити про довгу війну, бо у нього сил немає", - сказав президент.

Нагадаємо, після візиту очільника Кремля Володимира Путіна до КНДР Кім Чен Ин заявив, що відправить на Донбас інженерні війська.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому Путін кинувся шукати підтримки у Кім Чен Ина: Зеленський назвав дві причини 5.00 5 2
Політика / Світ
02.07.2024 570
Еще материалы раздела «Світ»