<
НОВИНИ ДНЯ: Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до спискувсі новини дня
Політика
Світ
03.07.2024 181

Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico

Група демократів Палати представників США закликала Пентагон розширити навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Politico. Про це повідомляють Контракти.UA.

За інформацією видання, законодавці на чолі із конгресменом Адамом Шиффом підтримали запит України на навчання ще десяти пілотів. Відповідний лист було направлено Пентагону.

"Запит надійшов у критичний момент конфлікту України з Росією, що триває, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни", - сказано в листі 15 конгресменів.

Вони також стверджують, що наприкінці 2024 року Україні не вистачатиме пілотів для F-16, які до того часу нададуть партнери.

"Така ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки могли надати Україні", - уточнили конгресмени.

У листі вони також стверджують, що союзники по НАТО можуть задовольнити потреби України в навчанні пілотів. Але необхідно, щоб Пентагон очолив цю роботу, щоб забезпечити "найбільш доцільний метод" для розширення програми.

"Ці зусилля не тільки підвищать здатність України ефективно використовувати F-16, а й зміцнять відданість ширшій коаліції підтримці України у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність", - наголошують демократи.

Навчання українських пілотів

Нагадаємо, українські пілоти ще з минулого року продовжують навчання управлінню F-16 у кількох країнах. Перші винищувачі Україна має отримати вже цього літа.

Наприкінці травня у Повітряних силах ЗСУ розповіли, що українські пілоти завершили свої тренування на F-16 в Аризоні.

При цьому кілька днів тому стало відомо, що Данія підготувала першу групу українських фахівців, які обслуговуватимуть американські винищувачі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico 5.00 5 2
Політика / Світ
03.07.2024 181
Еще материалы раздела «Світ»