<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  США і Китай можуть закінчити війну в Україні – Зеленський  Закінчити війну перемогою та піти: соратник Зеленського розповів про мрію президента  Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо Українивсі новини дня
03.07.2024 207

Коли українцям очікувати полегшення ситуації з обмеженнями світла: в "Укренерго" дали відповідь

В серпні мають закінчитися ремонтні роботи на певній частині атомних енергоблоків і очікується, що буде більше доступної потужності.

19eb771a5544e6017ec3794055624b59_03.07.24

Ситуація з доступністю електроенергії полегшиться в серпні після планових ремонтів енергоблоків АЕС та зміни погодних умов. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у коментарі "Українській правді".

"В серпні ми очікуємо, що закінчаться ремонти на певній частині атомних енергоблоків і буде більше доступної потужності. З іншого боку, сподіваємося, що погодні умови не будуть такими жорсткими і в українській енергосистемі буде помірніше споживання. Розраховуємо, що в серпні буде більше генерувальної спроможності через закінчення ремонтів, і має бути трошки легше", – заявив він.

Зокрема, зараз на відключення світла впливають регулярні обстріли, спека та обмежені можливості імпорту електроенергії.

"Ну і триває літня ремонтна кампанія на доволі великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема атомних", – зазначив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, Рада планує підвищити тарифи на газ та електроенергію вже восени: що відомо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли українцям очікувати полегшення ситуації з обмеженнями світла: в "Укренерго" дали відповідь 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
03.07.2024 207
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»