<
НОВИНИ ДНЯ: Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до спискувсі новини дня
Політика
Україна
03.07.2024 244

Удар по аеродрому у Миргороді: експерт розповів, як Росія дістала до летовища

В атаці Росії є два небезпечні моменти.

96d78e44f3255767dc4c5eed179557b0_03.07.24

Росія завдала удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області. Те, що окупанти дістали до цього летовища, "трішечки вражає". Втім, з цього ворожого удару варто зробити висновки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі Radio NV заявив авіаексперт Валерій Романенко.

"Неочікувано, занадто глибоко в тилу. Загалом наша протиповітряна оборона мала б цей безпілотник (який корегував вогонь - Ред.) збити. Хоча б виявити його, підняти винищувачі і збити після цього. На жаль, цього не сталося", - висловився експерт.

З його слів, "це велика небезпека, коли на таку дальність заходять російські безпілотники, які ще й мають можливість відзняти результати удару". Романенко наголошує, що внаслідок цього окупанти отримали "повну інформацію" не лише про ураження, а ще й про втрати України.

"Одна справа, коли просто стріляють по площах, інша справа, коли тут ти маєш можливість коригувати вогонь. Тобто пустили ракету, подивились з безпілотника, куди потрапила, і моментально внесли якісь корективи. Якщо програмування ракети на політ це дозволяє. Думаю, що хвилин 20 потрібно для "Іскандера", щоб змінити координати цілі. Коригування - це найбільш небезпечно, і фіксація результатів удару. Це два найбільш небезпечні моменти загалом в подібних обстрілах", - наголошує Валерій Романенко.

Як повідомлялося, 1 липня Росія завдала ракетного удару по аеродрому в Миргороді. За інформацією видання Forbes, внаслідок удару було знищено два літаки Су-27, які начебто стояли "просто неба".

Оценка материала:

5.00 / 1
Удар по аеродрому у Миргороді: експерт розповів, як Росія дістала до летовища 5.00 5 1
Політика / Україна
03.07.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»