<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Світ
04.07.2024 627

Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ

Через нібито "активізацію" Збройних сил України на кордоні війська Військово-повітряних сил та ППО Білорусі та Росії приведені у "високу боєготовність".

__lukashenko_gettyimages_1250821559_a7a8b824890df08188f0d1a859bf73f5_650x410_04.07.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами білоруського диктатора, на позиції виведені ракетні комплекси "Полонез" і "Іскандер".

При цьому він додав, що "ми в жодному разі не повинні допустити жодної ескалації та жодного загострення".

"Я хочу, щоб українське керівництво це почуло. Концентрація Збройних сил, нехай навіть нічого не значущих, дуже небезпечна під час бойових дій. Ми проаналізували ситуацію. Прекрасно розуміємо, що ніякого загострення нам не потрібно. Ми завжди про це говорили. Українці розуміють, що ми відповімо", - сказав Лукашенко.

Водночас він заявив, що у разі загрози з боку України "відповідь буде жорсткою та рішучою".

"Я б попросив українців не бешкетувати й не бавитися з вогнем. Це дуже небезпечно", - сказав білоруський диктатор.

Ситуація на кордоні з Білоруссю

Нагадаємо, у суботу, 29 червня, Міністерство оборони Білорусі заявило, що на кордоні з Україною нібито спостерігається посилення "напруги". Україна нібито стягує війська до кордону, мінує території та будує інженерні загородження.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України заявили, що Мінськ навмисне нагнітає ситуацію, тоді як справжня загроза надходить саме з боку Білорусі.

Водночас у Держприкордонслужбі зазначили, що Україна продовжить нарощувати свої оборонні спроможності поблизу кордону з Білоруссю, попри випади Мінська.

Оценка материала:

5.00 / 3
Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ 5.00 5 3
Політика / Світ
04.07.2024 627
Еще материалы раздела «Світ»