<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Світ
04.07.2024 2372

У Держдепі США відреагували на пропозицію Орбана про припинення вогню в Україні

Будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід російських військ з території України.

_patel_gettyimages_1247140564__1__5f7a4b9f4f143ba6e9d6f7111b5cca3e_650x410_04.07.24

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель, пише РБК-Україна з посиланням на його брифінг. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми (США - ред.) та НАТО чітко заявили, що тут насправді є лише одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України", - сказав Патель, коментуючи пропозицію прем'єра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню в Україні.

Він наголосив, що Росія є агресором, який посягає на територіальну цілісність і суверенітет України та нехтує Статутом ООН.

"Я залишу право відповідним країнам говорити про свою політику, але ми чітко заявили партнерам і союзникам по всьому світу, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України", - зазначив представник Держдепу США.

Пропозиція Орбана

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні, 2 липня, відвідав Київ, де зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Під час зустрічі Орбан попросив Зеленського подумати про припинення вогню перед початком мирних переговорів.

Пізніше в Офісі президента України зазначили, що Угорщина не стала першою країною, яка пропонує Україні припинити вогонь. Але Київ має свій план, як досягти миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Держдепі США відреагували на пропозицію Орбана про припинення вогню в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
04.07.2024 2372
Еще материалы раздела «Світ»