<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Україна
04.07.2024 359

Чи пов’язане скорочення видатків на оборону з близьким завершенням війни: експерт дав відповідь

Україна нині входить у базовий сценарій, який передбачає, що витрати будуть зменшені, зазначив Олег Устенко.

bf3de5f63fa80980a6d36b425970fcdc_04.07.24

Україна скорочуватиме видатки на оборону. Чи означає це, що війна скоро закінчиться? Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів член Національної інвестиційної ради, радник президента України з економічних питань (2019-2024) Олег Устенко.

"Це (скорочення видатків на оборону – ред.) базується на тому, що війна закінчується, а коли війна закінчується, точніше сказати, коли гаряча фаза війни закінчується, коли гарячої фази війни немає, то, вже і зрозуміло, що всі витрати на армію, на безпеку і оборону можуть бути зменшені. Якщо це не закінчується, то, відповідно, витрати залишатимуться на високому рівні. Але зараз – це те, що називається "базовий сценарій". От в базовому сценарії передбачається, що витрати будуть зменшені", – пояснив Устенко.

І, до речі, якщо подивитися у цю бюджетну декларацію, що закладається, то за словами експерта, вже і економічне зростання там іде більш високими темпами.

"Знову ж таки, чому йде більш високими темпами економічне зростання, порівняно з теперішніми роками, тому що у поствоєнний період часу можна очікувати більше зростання, іде зменшення дефіциту державного бюджету. Тобто там змінюються взагалі всі параметри", – зазначив Устенко.

Нагадаємо, видатки на безпек та оборону передбачаються такі:

  • 2025 рік: 2,2 трлн грн;
  • 2026 рік: 1,6 трлн грн;
  • 2027 рік: 1,5 трлн грн.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи пов’язане скорочення видатків на оборону з близьким завершенням війни: експерт дав відповідь 5.00 5 3
Політика / Україна
04.07.2024 359
Еще материалы раздела «Україна»