<
НОВИНИ ДНЯ: Путін впевнений у перемозі РФ і буде затято намагатися знищити Україну, - ISW  Маємо посилитися вдвічі за літо. Зеленський очікує результати щодо ППО на саміті НАТО  До України суне 40-градусна спека – прогноз погоди на наступний тиждень  Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУвсі новини дня
Політика
Україна
04.07.2024 467

Орбан намагається представити себе миротворцем, але його зусилля марні, - ISW

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, використав свій неоголошений візит до Києва 2 липня, щоб представити себе як миротворця після початку головування Угорщини в Раді Європейського Союзу, але зусилля Орбана навряд чи приведуть до міцного миру в Україні, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW. Про це повідомляють Контракти.UA.

Уряд Угорщини підкреслив, що Орбан зустрівся з президентом Володимиром Зеленським спеціально, щоб попросити "розглянути тимчасове припинення вогню» та «прискорити мирні переговори, враховуючи, що «правила міжнародної дипломатії повільні та складні».

ISW продовжує оцінювати, що припинення вогню в Україні на поточних лініях навряд чи стримає подальшу російську агресію та лише дасть Росії критичний час для відновлення своїх сил і підготовки до майбутньої агресії проти України.

Пропозиція Орбана Зеленському

Учора, 2 липня, під час візиту до Києва Орбан запропонував президенту Володимиру Зеленському припинити вогонь перед початком мирних переговорів.

В Офісі президента відреагували: Угорщина не стала першою країною, яка пропонує Україні припинити вогонь, але Київ має свій план, як досягти миру.

Оценка материала:

5.00 / 3
Орбан намагається представити себе миротворцем, але його зусилля марні, - ISW 5.00 5 3
Політика / Україна
04.07.2024 467
Еще материалы раздела «Україна»