<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Світ
05.07.2024 9999

Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував диктатору Володимиру Путіну допомогу у припиненні повномасштабної війни в Україні, втім, йому відмовили.

5_f39b9afdf1dfb4860d9fe46303904c98_650x410_05.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Під час саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) у Казахстані, Ердоган заявив, що вірить у можливість досягнення справедливого миру, який би влаштував обидві сторони.

Як пізніше відзначив речник диктатора Дмитро Пєсков, президент Туреччини не може відігравати роль посередника. Водночас він не пояснив, чому Кремль виступає проти цього.

Позиція Туреччини щодо війни

Туреччина засудила повномасштабне вторгнення з боку Росії на територію України, втім, зайняла нейтральну позицію й періодично намагається запропонувати свій майданчик для мирних переговорів.

Варто також додати, що, за словами президента Володимира Зеленського, Україна до кінця року планує розробити зрозумілий мирний план завершення війни. Також він нещодавно назвав єдиний можливий формат переговорів з Путіним.

Оценка материала:

5.00 / 3
Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили 5.00 5 3
Політика / Світ
05.07.2024 9999
Еще материалы раздела «Світ»