<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°  Київ чекає на диво: що станеться після повернення головного хреста на Софійський собор  Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози  До України йде аномальна спека: синоптик ошелешив погодою на наступний тиждень, 8-14 липня  Прикриття неба України з Польщі: польський політик зробив суперечливу заяву про ППО  Байден заявив, що він зупинив Путінавсі новини дня
Політика
Україна
05.07.2024 1427

Удари “Кинджалами”: в Повітряних силах розповіли про захист столиці

Американська система ППО однаково ефективно реагує на будь-яку балістичну ракету.

dfabdf21c7765d244afe40c07e80378c_05.07.24

Понад 20 “Кинджалів”, які було запущені російською армією по Києву, успішно перехопили зенітно-ракетні комплекси Patriot. Від травня 2023 року у ворога не було жодного влучання по об’єктах у столиці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив командир 96-ї зенітної ракетної бригади Повітряних сил ЗСУ полковник Сергій Яременко в інтерв’ю агентству “Укрінформ”.

Водночас він наголосив, що американська система ППО однаково ефективно реагує на будь-яку балістичну ракету, тож відколи Patriot заступив на бойове чергування, жодна з них не досягла своєї цілі.

“Коли ми працюємо проти балістики, для нас неважливо, чи це “Кинджал” Х-47М, чи “Іскандер-М”, чи 48Н [ракета, яку застосовують російські комплекси С-400], чи “Циркон”, запущений з ракетного комплексу “Бастіон”. Для нас це насамперед балістична ціль. Уже потім аналітики, експерти на підставі певних характеристик, пошуку уламків ідентифікують, яка саме це була повітряна ціль”, - зазначив Яременко.

Однак, за  його словами, невдачі ворога під час атак української столиці не змушують його припинити обстріли Києва та області.

“Періодично, звісно, важливі державні об'єкти на Київщині теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди, в будь-який час доби до таких викликів”, - запевнив командир зенітної ракетної бригади.

Нагадаємо, росіяни продовжують виготовляти балістичні ракети "Кинджал", адже зробили значний крок в імпортозаміщенні та набутті незалежності від постачань в обхід санкцій.

Оценка материала:

5.00 / 3
Удари “Кинджалами”: в Повітряних силах розповіли про захист столиці 5.00 5 3
Політика / Україна
05.07.2024 1427
Еще материалы раздела «Україна»