<
НОВИНИ ДНЯ: Майже 13 000 років тому на Землю впала комета – це призвело до суттєвих змін на планеті: вчені знайшли докази  Які особисті дані військовозобов'язаних можуть опинитися у розпорядженні ТЦК  В ISW розповіли, який сценарій завершення війни прийнятний для Путіна  Домашня кесадилья з курятиною: рецепт мексиканської страви за 20 хвилин  Команду Байдена звинуватили у підготовці питань для інтервʼю – AP  До України йде аномальна спека  The Economist зробила власний підрахунок втрат РФ: більше, ніж всі її втрати після Другої світовоївсі новини дня
Політика
Світ
05.07.2024 769

Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України

Володимир Зеленський згоден на участь диктатора Путіна у наступному Саміті миру.

Президент Володимир Зеленський заявив, що диктатора Росії Володимира Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру щодо України. Однак, на думку Зеленського, Путін навряд приїде на захід, оскільки він "надто наляканий", щоб сісти за стіл переговорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю Bloomberg.

У зв'язку з цим "найближчим часом" мирний діалог із Росією не розпочнеться, а для того, щоб конфлікт "закінчився справедливо для України та всього світу", потрібні спільні дії США та Китаю, зазначив Зеленський.

На його думку, Вашингтон і Пекін, якщо вони "залишать осторонь свої розбіжності", можуть виступити посередниками для завершення війни.

Водночас Пекін має відігравати "серйозну роль" у врегулюванні конфлікту, і йому потрібно "натиснути" на Росію для припинення бойових дій, наголосив президент України.

Нагадаємо, Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо "припинення вогню" Україною.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України 5.00 5 3
Політика / Світ
05.07.2024 769
Еще материалы раздела «Світ»