НОВИНИ ДНЯ: Фінансова підтримка республіканців Маском була масштабнішою і почалася раніше, - WSJ  Дощі на заході та півночі, а тепліше на півдні: прогноз погоди на 5 жовтня  Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтнівсі новини дня
Політика
Україна
06.07.2024 4557

Скільки військовозобов'язаних "невидимі" для держави: нардеп шокував кількістю

Майже 1 млн українців призовного віку є "фактично невидимими" для держави.

93725984f412fa7a4f60050ebce57103_06.07.24

В Україні майже 1 млн чоловіків призовного віку перебувають поза реєстрами. Вони офіційно не працюють, не навчаються і не є особами з інвалідністю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів нардеп, член фракції "Слуга народу" і голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв'ю "Громадському радіо".

За словами Наталухи, 938 тисяч чоловіків призовного віку – це люди, про яких держава не знає нічого, окрім ідентифікаційного коду.

"Вони не є учасниками економічних процесів. Для офіційної економіки вони абсолютно безкорисні. Вони не за кордоном, вони не служать, вони не аспіранти, вони не мають інвалідності", – каже нардеп.

Деяких людей немає ні в реєстрах підприємців, ні серед найманих працівників. Дехто спеціально звільняється з роботи, щоб "сховатися" від держави.

Проте держава, замість того, щоб знайти цих людей, іде простішим шляхом, визнає Наталуха.

"Знайти їх – це завдання, на яке треба витрачати ресурси. Держава відома тим, що не завжди хоче витрачати ресурси та обирає зазвичай простіший шлях. Тобто взяти наявні реєстри, які демонструють, де хто є. Обрати офіційно працевлаштованих співробітників і просто пройтися по них", – сказав він.

Раніше Дмитро Наталуха розповів, скільки всього чоловіків нарахували та яка частина з них має бронь.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки військовозобов'язаних "невидимі" для держави: нардеп шокував кількістю 5.00 5 2
Політика / Україна
06.07.2024 4557
Еще материалы раздела «Україна»