НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Світ
07.07.2024 763

"Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі

Часів Яр залишається однією з ключових точок для для загарбника.

8a680ef46511c188abcd9e3ed8622c22_07.07.24

Президент РФ Володимир Путін поставив завдання перед військовим керівництвом розвивати тактичні, а в перспективі й стратегічні наступальні операції із захоплення всієї Донецької області. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву зробив генерал армії України, ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в етері телеканалу "Еспресо".

"На закритій колегії міноборони РФ Путін висунув жорстку вимогу - або відбудуться кадрові зміни в складі збройних сил, передусім у генштабі РФ, або вони виконають завдання із захоплення нових територій", - розповів Маломуж.

Він наголосив, що для переговорного процесу Путіну потрібно мати більше аргументів.

"Тому сьогодні росіяни ведуть більш агресивні наступальні операції. Тому Часів Яр є однією з важливих точок, адже його захоплення може позбавити нас тактичної ініціативи щодо знищення ворога в цьому секторі. Торецький напрямок – ще один регіон, де вони можуть діяти з різних боків, розвиваючи ситуацію не тільки в межах найближчих населених пунктів, а й на стратегічному рівні", - пояснив Маломуж.

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України також додав, що Сили оборони України відповідають ворогу потужним вогнем і маневрами, переходячи на більш укріплені позиції, які вони готували кілька місяців.

"Це дозволяє утримувати позиції та знищувати резерви противника", - сказав Маломуж.

Нагадаємо, російські окупаційні війська захопили крайній східний міста Часів Яр у Донецькій області під час наступальних операцій. Загарбники мають просування далі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі 5.00 5 2
Політика / Світ
07.07.2024 763
Еще материалы раздела «Світ»