НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиків  До України знову повертається тепло  Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихіднівсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2024 276

Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози

ЗСУ намагаються забезпечити альтернативні шляхи постачання зброї.

8cd0d47cf0d28294e414cfdff25593ba_08.07.24

Армія РФ намагається просуватися в Донецькій області. Існує загроза захоплення "дороги життя" - траси Покровськ-Костянтинівка. Це може призвести до логістичних труднощів для ЗСУ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів "24 Каналу" боєць ЗСУ Євген Ієвлєв.

За його словами, мінометний вогонь окупантів дістає до позиції українських військових поблизу траси Покровськ – Костянтинівка, яка стратегічно важливою для Сил оборони. Якщо ворогу вдасться вийти на цей шлях, то бійці Сил оборони матимуть й інші дороги, щоб доїхати до Костянтинівки.

"Донбас у війні не два з половиною, а десять років. За цей час створено дуже багато стежок. Ворог не зможе захопити та контролювати всі. У полях є шляхи, які ще кращі ніж асфальтовані дороги", - наголосив він.

ЗСУ намагаються не допустити, аби росіяни дісталися до траси Покровськ – Костянтинівка. Втім, якщо це, трапиться, то це не створить надто серйозні логістичні проблеми.

Разом з тим, зауважує військовий, ця траса військово дуже важлива, бо з неї відкриваються рубежі у право на Костянтинівку, а вліво - на Покровськ. Однак на логістику це суттєво не впливає.

Як повідомлялося, РФ окупувала мікрорайон "Канал" у місті Часів Яр на Донеччині. Зазначається, що подальше утримання в руїнах і проблеми з логістикою тільки збільшило б втрати. А тому було вирішено відійти на інші підготовлені позиції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2024 276
Еще материалы раздела «Україна»