НОВИНИ ДНЯ: Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"  Комбат ТрО застрелився після втечі бійців під Вугледаром – журналіст  Російський наступ на Донбасі: як довго протримається Покровськ — аналіз західних аналітиківвсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2024 728

Хто отримає автоматичну відстрочку без відвідування ТЦК: у Міноборони дали відповідь

Деякі українці отримають автоматичну відстрочку без необхідності йти в ТЦК. Новий функціонал у застосунку Резерв+ реалізують вже найближчим часом.

__foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240001_16349cbfa378c5f3c3a56b5360d3b60d_650x410_08.07.24

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, передає РБК-Україна з посиланням на Суспільне. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, мова йде про студентів денної форми навчання та батьків, що мають трьох і більше дітей.

"Одна з функцій, які ми плануємо реалізувати в Резерв+ — це автоматична відстрочка. Це одна з найбільш потрібних функцій наших користувачів. Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка повинна надаватися автоматично без будь-яких додаткових заяв у ТЦК і збору паперів. Наприклад, студентам денної форми навчання та батькам трьох і більше дітей. Адже ці дані є в держави, у реєстрі в тому чи іншому вигляді", - розповіла Катерина Черногоренко.

Також вона додала, що інформація про сімейні зв'язки вже міститься в державному реєстрі актів цивільного стану. Проте у деяких випадках держава не може отримати дані з РАЦСу одразу, але в більшості випадків в електронній формі "можна закрити цей кейс".

Нагадаємо, що на сторінці в Facebook Катерина Черногоренко спростувала топ-5 фейків про застосунок Резерв+.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що буде, якщо не сплатити штраф від ТЦК. Зокрема, стосовно такої особи може бути відкрито виконавче провадження. Крім того, є загроза арешту коштів на рахунках боржника, списання коштів з цих рахунків, а також загрожує арешт майна з метою його подальшої реалізації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хто отримає автоматичну відстрочку без відвідування ТЦК: у Міноборони дали відповідь 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2024 728
Еще материалы раздела «Україна»