НОВИНИ ДНЯ: Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтня  Лукашенко прокоментував заліт "Шахедів" до Білорусі: каже про "недосвідчені руки"всі новини дня
Політика
Світ
08.07.2024 1441

Не сприятиме миру в Україні. У Байдена розкритикували Орбана за візит до Путіна

В адміністрації президента США Джо Байдена розкритикували візит угорського прем'єра Віктора Орбана до російського диктатора Володимира Путіна. У Білому домі вважають, що такі переговори не сприятимуть миру в Україні.

_bayden_gettyimages_1241626130_655d1881c9fa71e596c508ee9a4be5cd_650x410_08.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Hill. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання наводить цитату високопосадовця адміністрації США про те, що поїздка Орбана не зробить нічого, щоб покласти край війні.

"Ми стурбовані тим, що прем'єр-міністр Орбан вирішив здійснити цю поїздку до Москви, яка не сприятиме ні справі миру, ні зміцненню суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України", - зазначив він і додав, що Росія може покласти край війні, припинивши агресію проти України.

Як пише The Hill, на саміті НАТО 9-11 липня союзники викладуть нові фінансові та військові зобов'язання. У тому числі, спрямовані на поглиблення зв'язків та основи для вступу України до Альянсу.

"Коли серед 32 союзників буде досягнуто консенсусу, Україна буде готова, по-справжньому готова з першого ж дня підключитися та працювати з рештою членів альянсу", - сказав чиновник.

Критика візиту Орбана до Москви

Зазначимо, раніше європейські чиновники розкритикували візит Орбана, оскільки незважаючи на головування Угорщини до ЄС, він не мав мандату обговорювати міжнародні справи від імені всього Євросоюзу.

"У Москві Віктор Орбан аж ніяк не представляє ЄС чи позиції ЄС. Він використовує посаду голови ЄС, щоб сіяти плутанину", - заявила майбутній голова європейської дипломатії Кая Каллас.

Німецький канцлер Олаф Шольц підтвердив підтримку України з боку ЄС.

"Позиція ЄС дуже зрозуміла: ми засуджуємо російську агресивну війну. Україна може розраховувати на нашу підтримку", - наголосив він.

Нагадаємо, перед поїздкою до Москви угорський прем'єр зустрічався у Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Зокрема він запропонував розглянути припинення вогню, щоб нібито прискорити мирні переговори з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не сприятиме миру в Україні. У Байдена розкритикували Орбана за візит до Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
08.07.2024 1441
Еще материалы раздела «Світ»