НОВИНИ ДНЯ: Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФвсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2024 310

Українці масово виїжджають за кордон: в НБУ назвали причину

Нацбанк пов'язує міграцію з дефіцитом електрики.

72a0e62f3da67c93bab2f58b06a28a95_08.07.24

Наприкінці весни в Україні був зафіксований сплеск переміщення громадян через міжнародні кордони. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у макроекономічному та монетарному огляді Національного банку.

Як зазначається, міграція за кордон у травні-червні активізувалася і кількість мігрантів станом на 13 червня 2024 року зросла до 6,6 млн осіб.

Регулятор не виключає, що це могло бути пов’язано з дефіцитом електроенергії в країні.

Нагадаємо, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Елла Лібанова заявила, що робочої сили в Україні не вистачає вже зараз. Після завершення війни ця нестача може бути катастрофічною, тому доведеться запрошувати мігрантів з інших країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці масово виїжджають за кордон: в НБУ назвали причину 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2024 310
Еще материалы раздела «Україна»