НОВИНИ ДНЯ: Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихіднівсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2024 310

Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані згідно закону про мобілізацію. Станом на 6 липня через "Резерв+" це зробили вже 2,3 млн громадян України.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Наразі 2 млн 300 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" в електронному кабінеті. І 1,5 млн з них згенерували собі електронний військово-обліковий документ", - сказав Лазуткін.

Також він зазначив, що застосунок "Резерв+" суттєво розвантажив ЦНАПи та ТЦК.

Нагадаємо, що в Міноборони заявили, що під час воєнного стану українці мають перепроходити ВЛК раз на рік.

"ВЛК під час воєнного стану треба проходити раз на рік і про це треба пам'ятати, бо в мирний час – раз на 5 років така норма діє, але наразі ми, на жаль, живимо в умовах війни, яка триває", - сказав Дмитро Лазуткін.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що загрожує військовозобов'язаним особам, якщо вони не сплатять штраф від ТЦК.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2024 310
Еще материалы раздела «Україна»