НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2024 1167

Новий міністр оборони Британії оголосив потужний пакет військової допомоги Україні

Президент Зеленський під час зустрічі з Джоном Гілі обговорив реалізацію безпекової угоди та підготовку майбутньої сторічної угоди про співпрацю між Україною та Великою Британією.

d7d2ae207f28f75c90b046da8d13f25b_09.07.24

Під час візиту до Одеси у неділю, 7 липня, новий міністр оборони Британії Джон Гілі оголосив потужний пакет військової допомоги Україні, у якому високоточні ракети Brimstone, самохідні гаубиці AS-90 та малі військові катери. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

“Після вступу на посаду міністр оборони негайно попросив надати Україні додаткову підтримку, яка була готова і відповідала б її потребам на полі бою проти Росії”, - йдеться у повідомленні.

Новий пакет військової допомоги включає:

  • чверть мільйона боєприпасів 50 калібру;
  • 90 протитанкових ракет Brimstone;
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових та прибережних операцій;
  • 40 машин розмінування;
  • 10 самохідних гаубиць AS-90;
  • 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій.

Окрім того, буде надано підтримку раніше переданих Україні гаубиць AS-90, зокрема буле проведено замінену 32 стволів та критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 тисяч 155-мм снарядів.

"Можливо, відбулася зміна уряду, але Велика Британія об’єднана у підтримці України. Як новий міністр оборони, я гарантую, що ми посилимо підтримку з боку Великобританії, збільшивши постачання життєво необхідної військової допомоги. Цей уряд непохитно у своєму зобов'язанні продовжувати надавати військову допомогу і буде стояти пліч-о-пліч з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно", – заявив Гілі.

Очільник британського оборонного відомства доручив прискорити обіцяний у квітні пакет військової допомоги та забезпечити його повну доставку в Україну протягом наступних 100 днів. У цьому пакеті 400 транспортних засобів, 1600 ударних ракет і ракет ППО, включаючи додаткові високоточні керовані ракети великої дальності Storm Shadow, чотири мільйони боєприпасів і 60 човнів.

Президент України Володимир Зеленський, який провів зустріч із новим міністром оборони Британії, висловив вдячність за міцну підтримку нашої держави в часи цієї війни.

“Наша оборонна співпраця дає українським воїнам змогу ефективно захищатися від нападу агресора як на морі, так і на суші, зокрема завдяки далекобійній зброї”, - наголосив український лідер.

Зеленський зауважив, що під час зустрічі з Джоном Гілі було обговорено реалізацію безпекової угоди та підготовку майбутньої сторічної угоди про співпрацю між Україною та Великою Британією.

Нагадаємо, 5 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із сером Кіром Стармером, якого цього дня було офіційно призначено новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Новий міністр оборони Британії оголосив потужний пакет військової допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
09.07.2024 1167
Еще материалы раздела «Україна»