НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2024 272

"Готовий вбивати ракетами дітей та жінок в неймовірних кількостях": експерт розкрив задум оскаженілого Путіна

За словами аналітика, атаки росіян можуть повторитись будь-якої миті.

9006c97de063506d45dfbd9505f9a182_09.07.24

Під час ранкового масованого ракетного удару по Києву сьогодні, 8 липня, росіяни цілеспрямовано вдарили по великій дитячій лікарні. За даними аналітика, найближчим часом є вірогідність того, що ракетний удар і по столиці, і по інших містах може повторитись. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це та про цинічну замисел росіян в коментарі для ТСН.ua висловив свою думку колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

"Минулого разу масштабні ракетні атаки по столиці були напередодні та під час новорічних свят. Потім настало певне затишшя, лише дрони (та невелика кількість ракет – Ред.) намагались прорватись, але ми щоразу їх збивали", — аналізує ситуацію Селезньов.

Та продовжує: "Щодо інтервалу (між обстрілами – Ред.) – Росія добре розуміє, чому ми маємо над Києвом досить потужну багаторівневу систему протиповітряної та протиракетної оборони. Звісно, що ворог досить ретельно відслідковує переміщення наших сил та засобів. Чи можу я припустити, що частину наших систем ППО можливо було переміщено з Києва до інших регіонів? Можливо. З чого це раптом путінська армія здійснила масовану атаку і, на превеликий жаль, вона результативна? Те відео, яке шириться Мережею, свідчить про те, що прильоти були і прилітали саме вцілілі, непошкоджені ракети".

Примушування здатись

На думку Селезньова, головна мета окупантів на чолі з Путіним – змусити Україну капітулювати.

"З якою метою, нащо Путіну вбивати дітей? Мета очевидна – в такий спосіб він намагається примусити Україну до капітуляції. Він чітко зазначив свою позицію: перемовин не буде. Він прийме суто і виключно капітуляцію. Щоб український уряд був більш поступливим, він (Путін – Ред.) готовий вбивати в неймовірних кількостях. Насамперед – більш вразливі категорії нашого населення: дітей, жінок, літніх людей", – каже Селезньов.

Та додає: "Цього разу ракету було поцілено туди, куди вона прилетіла – в найбільшу дитячу лікарню України. Крім цього, є відео, де зафільмовані ще декілька прильотів в інших локаціях. Чи пов'язано це з тим, що ми дещо послабили систему ППО – про це навряд чи хтось дасть стверджувальну відповідь, це закрита інформація. Але те, що цього разу для росіян атака була не лише масштабна, але й результативна – це факт, який ми маємо визнати. Ракети прямували по цілях не лише в Києві, а в Кривому Розі, Дніпрі, в Краматорську, в Слов'янську. Тобто була масована комбінована атака із застосуванням ракет морського, наземного та повітряного базування, яка спромоглась протиснути нашу систему ППО. Це виклик не тільки для наших операторів систем ППО, це виклик для наших західних партнерів".

За словами Селезньова, де-факто виходить так: якщо і далі наші західні партнери зокрема в межах завтрашнього саміту НАТО будуть розповідати про своє глибоке занепокоєння і не знімуть заборону на використання зброї по території Росії, то фактично вони почнуть виступати поплічниками путінського режиму, бо бездіяльність – це так само злочин.

Чи пов`язана атака з нещодавнім візитом Орбана

На це запитання Владислав Селезньов відповідає так: "Ми не знаємо, що настільки тісно пов’язує Путіна та Орбана, але те, що Орбан зайнявся "човниковою" дипломатією (візит до Києва, Москви, Пекіна), говорить про те, що він намагається просунути певний порядок денний".

До цього Селезньов додає: "Я не думаю, що він керується суто своїми миротворчими міркуваннями та планами. Деталей я не знаю, але все це має якийсь дивний вигляд саме зараз, коли до Угорщини перейшло головування в Європейській Раді, він масштабував свою діяльність. А от в контексті примушування України до капітуляції – візит Орбана я став би розглядати. З одного боку, дивіться, "якщо Ви не зголоситесь на наші ультимативні умови, ми і далі вбиватимемо українських дітей", а з іншого боку формується певне дипломатичне підгрунтя".

Резюмуючи, Селезньов додає: "Зараз ми спостерігаємо пожвавлення діяльності російської армії через очікуваний саміт і в межах намагання Путіна підкорити нашу країну, фактично – змусити весь світ підкоритись його ультимативним вимогам".

Коли можлива наступна атака

Щодо цього питання колишній речник Генштабу відповідає так: "Чи продовжиться ракетний терор? Безумовно. Питання в примусі до капітуляції. Тому і є руйнування дитячої лікарні в Києві, руйнування в Кривому Розі, в інших регіонах. Не варто робити з росіян дурнів, вони поцілюють не тільки, щоб вбивати дітей, а й знищувати об’єкти критичної енергетичної інфраструктури, наші військово-промислові об’єкти, військові об’єкти. Треба розуміти, що ворог знає, куди б’є та з якою метою".


А от на запитання про те, коли може повторитись атака, Владислав Селезньов відповідає так: "Для того, щоб путінська армія змогла завантажити нові ракети на літаки – на це їм потрібно менше доби. Але ж сьогодні під час ранкової атаки були задіяні не всі російські стратегічні літаки, тому нова атака може статись будь-якої миті. Тому не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги".

Раніше повідомлялось про те, що сталося влучання в приміщення дитячого медзакладу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Готовий вбивати ракетами дітей та жінок в неймовірних кількостях": експерт розкрив задум оскаженілого Путіна 5.00 5 2
Політика / Україна
09.07.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»