НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
10.07.2024 194

Як змінились ВМС за роки війни: офіцер річкової флотилії відповів

Військово-морські сили ЗСУ до дня їхнього професійного свята запросили ТСН на тренування водосховищем Дніпра. 

65f42b5738aa7579623120e0e0e762fc_10.07.24

Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA. Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Олени Гущик.

Команда ТСН вирушила разом із військовими ВМС на кораблі вздовж Дніпра. Таким чином відбуваються навчання у військових.

"Є екіпаж катеру, командир відділення, механік, рульовий і комендори — це стрільці-кулеметники, є вогневі точки", — каже Віктор.

Військові кажуть, що у них заплановані навчання, завдання яких — відпрацювання окремих елементів і щодо маневрування, і щодо запобігання висадженням ДРГ і встановлення контролю і безпеки.

"У Військово-морських сил такі навчання відбуваються щодня і от ми зараз вхопили той крихітний шматок перед навчаннями, поки катери вибудовуються, щоб мати можливість познімати — далі такої не буде. Що буде далі — підгледіти можна на сторінках військово-морських сил у соцмережах", — йдеться у сюжеті ТСН.

Знешкоджувати ДРГ, працювати як ППО з води, вести бій і дедалі потужніше топити російський флот. Військово-морські сили України за понад два роки повномасштабного вторгнення довели, що їм під силу відправити на дно Чорного моря крейсер "Москва", прибрати з російського флоту з три десятки великих кораблів та менші судна і катери. До того ж робити це мінами, ракетами чи морськими дронами — без власного потужного флоту.

Офіцер Михайло каже ще два роки тому в України подібної флотилії не було.

"Це допомога від наших партнерів, від країн НАТО, стратегічних партнерів США, Великої Британії та інших", — каже офіцер річкової флотилії Михайло Надточій.

Михайло понад двадцять років працював у морі на великих суднах. З початком повномасштабного вторгнення служить у ВМС. І запевняє нас — попри чи завдяки війні за ці два роки військо зміцніло, як за попередніх десять.

"Ми бачимо, як поступово демократичний світ нарощує постачання допомоги і це стосується не тільки кількості, але й якості, якщо демократичний світ був на початку війни дуже обережний з технологіями і обладнанням, то тепер надають все новіші і новіші зразки, і вірять в те, що українці можуть застосувати це з топовою ефективністю", — каже він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як змінились ВМС за роки війни: офіцер річкової флотилії відповів 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
10.07.2024 194
Еще колонки: Колонки / Блоги