НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Європа
10.07.2024 276

Макрон назвав дві країни НАТО, які проти вступу України до Альянсу

Сполучені Штати Америки та Німеччина виступають проти вступу України до НАТО.

_gettyimages_1246969450_3bf910e756ba756cc39c0d927b9d5acf_650x410_10.07.24

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише РБК-Україна з посиланням на DPA. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, уряди США та Німеччини виявляють "рішучу протидію" запрошенню України до НАТО.

"Зрештою, запрошення України до НАТО буде рішенням союзників", - наголосив Макрон.

Французький президент також нагадав, що українська влада була вкрай незадоволена відсутністю запрошення на попередньому саміті НАТО, який відбувся у Вільнюсі.

"Українці були дуже роздратовані, коли дійшли висновку, що двері відчинені, але не настільки. І я думаю, що сценарій вашингтонського саміту такий самий", - додав Макрон.

Саміт НАТО у Вашингтоні

Нагадаємо, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться черговий саміт НАТО.

Питання про членство України в НАТО стане одним із центральних на саміт.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, лідери країн-членів НАТО мають намір обговорити "дорожню карту" щодо вступу України.

За даними заступника помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дугласа Джонса, під час саміту Північноатлантичного альянсу Україні запропонують "конкретні шляхи" для прискорення її майбутнього членства в НАТО.

Також одним із головних пунктів порядку денного стане підписання нової угоди про гарантії безпеки для України. Як раніше повідомляв президент Володимир Зеленський, цей документ стане ще одним кроком на шляху до зміцнення безпеки України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон назвав дві країни НАТО, які проти вступу України до Альянсу 5.00 5 2
Політика / Європа
10.07.2024 276
Еще материалы раздела «Європа»