НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Україна
11.07.2024 337

В Україні для частини студентів змінили терміни подання військово-облікових документів до ВНЗ

Український уряд дозволив частині студентів подавати до ВНЗ військово-облікові документи після завершення війни з Росією.

_ispit_testi_studenti_ispaniya__gettyimages_1473456403_f65d47246562940f16569a9138d25f8a_650x410_11.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти та науки України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначили у відомстві, уряд ухвалив постанову, яка передбачає зміну до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

"Зміни відкладають надання військово-облікових документів осіб, які проживають лише на тимчасово окупованих територіях, а також осіб, які з цих територій та територій активних бойових дій виїхали за кордон", - йдеться у повідомленні.

Таким студентам потрібно буде подати військово-облікові документи через сім днів після завершення воєнного стану.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні мобілізацію оголосили після початку повномасштабного вторгнення росіян. У зв'язку з цим діє низка правил для призовників та військовозобов'язаних.

Зокрема, за ігнорування повісток українських чоловіків можуть штрафувати чи обмежувати у правах.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні для частини студентів змінили терміни подання військово-облікових документів до ВНЗ 5.00 5 2
Політика / Україна
11.07.2024 337
Еще материалы раздела «Україна»