НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
11.07.2024 177

Військовий оглядач пояснив, як росіянам вдалося атакувати Київ 8 липня

Нашій державі вкрай не вистачає засобів ППО.

2e5d80a54b997382dcfb5af9edf174e1_11.07.24

Питання про те, як росіянам вдалося завдати ударів по Києву 8 липня, лунає постійно і нон-стоп. Особливо з урахуванням того, що свого часу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко називав ешелоновану ППО, сформовану в Києві, однією із найкращих у Європі, якщо не найкращою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він написав у Telegram.

У чому річ

Щоб пояснити той жах, який відбувся 8 липня, він використав візуалізацію траєкторій польоту ракет і типів використаних засобів ураження з телеграм-каналу Monitor.

Коваленко насамперед звернув увагу на номенклатуру ракет, якими був атакований Київ. Йдеться про:

  • Х-101/555 (крилаті дозвукові ракеті авіаційного базування з максимальною швидкістю 960 км/год), запущені з Каспійського регіону з поділом на різні траєкторії під час польоту;
  • 3М14 КРМБ "Калібр" (крилаті дозвукові ракети морського базування з максимальною швидкістю 960 км/год), що запускалися з акваторії Азовського моря;
  • Х-47М2 "Кинжал", аеробалістична ракети, швидкість понад 10 тисяч км/год;
  • 3М22 "Циркон", швидкість менш ніж 10 тисяч км/год.

По Києву комбінований комплекс ракет завдавав удару від 10:15 по 10:45, тобто удар був максимально синхронізований за часом.

"Іншими словами, київській ППО потрібно було в гранично стислий термін відбити удар різноманітної номенклатури засобів поразки (ТТХ я не дарма вказав), кожен тип з яких вимагає застосування свого алгоритму протидії, під час використання противником різних траєкторій польоту, що гранично зосередило увагу".

Очевидно, що удар армія РФ продумала детально. За його словами, нам, як і завжди, не вистачило засобів ППО, особливо на підльотах.

"Адже подивіться на карту, якби в Чернігівській і Сумській областях, де пролітали Х-101/555, стояло б достатньо ЗРК, вони збили б значну частину цих ракет. Або КРМБ "Калібр" пролетіли всю Україну", – констатував оглядач.

Він наголошує: Україні не вистачає засобів ППО, щоб повністю закрити повітряний простір. І поки західні партнери не поспішають з вирішенням цього питання, Росія користується ситуацією для поширення свого терору.

Нагадаємо, в Києві добу тривають пошукові роботи на місцях "прильотів", які не припинялися всю ніч. Після вчорашньої атаки РФ досі тривають пошуки на території житлового будинку в Шевченківському районі на Сирці, а в дитячій лікарні "Охматдит" рятувальні операції завершилися нещодавно, близько 11:00.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий оглядач пояснив, як росіянам вдалося атакувати Київ 8 липня 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
11.07.2024 177
Еще колонки: Колонки / Блоги