НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
11.07.2024 199

Столтенберг назвав головну причину, чому Україна не може зараз вступити до НАТО

Україна не може зараз стати членом НАТО, оскільки консенсусу серед країн-членів Альянсу з цього питання наразі немає.

_gettyimages_1241621973_ebc18dc9e9f4862976a2e1fac0351661_650x410_11.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у кулуарах саміту НАТО під час підходу до преси. Про це повідомляють Контракти.UA.

Столтенберг попросив назвати головну причину, чому Україна зараз не може вступити до НАТО.

"Щоб запросити нову країну до НАТО, нам потрібен консенсус. Усі країни-члени згодні, що Україна стане членом НАТО, але поки що рано говорити, коли це точно станеться", - відповів генсек.

При цьому він додав, що Україна рухається дедалі ближче до членства за рахунок конкретних дій. Також, за словами Столтенберга, формулювання про вступ будуть міститися в декларації НАТО про членство України - її затвердять сьогодні.

Вступ України до НАТО

Нагадаємо, у Вашингтоні 9-11 липня відбувається саміт НАТО. Одним із ключових питань є членство України.

Як зазначав президент України Володимир Зеленський, Київ розуміє, що не отримає запрошення до Альянсу під час саміту. Але українська влада очікує побачити "щось схоже на запрошення".

При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен ще кілька місяців тому анонсував обговорення розробки "дорожньої карти" вступу України до НАТО на саміті у Вашингтоні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг назвав головну причину, чому Україна не може зараз вступити до НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
11.07.2024 199
Еще материалы раздела «Світ»