НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
10.07.2024 252

Порошенко використовує законопроєкт про заборону УПЦ для підвищення власних рейтингів, - Мосійчук

Український політик та громадський діяч Ігор Мосійчук розповідає, що експрезидент Петро Порошенко використовує законопроєкт про заборону УПЦ нібито для підвищення власних рейтингів.

630_360_1643734510-373_11.07.24

За його словами, така маніпуляція ситуацією шкодить національним інтересам України. Пише kp.ua.

- Прийняття законопроєкту матиме серйозні негативні наслідки, включаючи скорочення фінансової та військової допомоги з боку Заходу, зокрема США та ЄС. Це пов'язано зі сприйняттям законопроєкту як порушення релігійної свободи, основоположного принципу демократичних суспільств, - каже Мосійчук.

Крім того, законопроєкт може поставити під загрозу прагнення України приєднатися до ЄС, оскільки він суперечить основним цінностям союзу щодо прав людини та релігійної свободи, вважає Ігор Мосійчук.

- Деякі політики, зокрема Петро Порошенко, використовують ситуацію на свою користь, попри потенційну шкоду міжнародним відносинам України та її майбутнім перспективам, - додає він.

Мосійчук зазначає, що розхитування питання заборони УПЦ є вигідним особливо Порошенкові, який розуміючи описані наслідки – торпедує заборону. І для цього він робить все можливе, включно з агітацією голосування законопроєкту №8371.

Оценка материала:

5.00 / 2
Порошенко використовує законопроєкт про заборону УПЦ для підвищення власних рейтингів, - Мосійчук 5.00 5 2
Політика / Україна
10.07.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»