НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2024 8271

Стало відомо, коли спека покине Україну

Швидкого зниження температури чекати не варто.

Спека в Україні триватиме ще щонайменше тиждень. Зниження температури в низці областей можна очікувати лише з 17-18 липня. Про це свідчать дані Погода УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

18 липня по всій Україні ще буде спекотно, проте місцями на заході країни температура знизиться до більш щадних +28°...+30°. На решті території все ще буде +32°...+36°, а подекуди на півдні всі +39°...+40°.

20 липня на заході країни вже буде +27°...+29°, на півночі та в деяких центральних областях температура також знизиться до більш помірних +30°...+33°, а на південному сході очікується від +34° до +39°.

До кінця наступного тижня сильної спеки вже не буде ні на півночі, ні на заході України, де температура знизиться до +26°...+29°. На решті території спека теж почне слабшати, +31°...+36°.

З початком нового тижня, 22 липня, спека в Україні ослабне. Тільки місцями на півдні та в центральних областях буде +34°...+37°. На решті території температура знизиться до +20°...+25°, а місцями на заході впаде до +16°...+19°.

Спека в Україні - що важливо знати

Про те, що спека в Україні триватиме довго, говорить і відома синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, найскладнішою буде ситуація на півдні, сході та в більшості центральних областей України. "Коли відчутне послаблення - поки що не видно, за межами вірогідного прогнозу, і цей тиждень, і наступний", - повідомила вона.

Пік спеки, за словами Наталії Діденко, очікується з 12 по 15 липня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стало відомо, коли спека покине Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2024 8271
Еще материалы раздела «Суспільство»